De baby

Temperatuur

De eerste 24 uur kan de baby moeite hebben om de temperatuur goed te houden. De temperatuur moet tussen de 36,5 graden en de 37,5 graden zijn. Het is dus verstandig om de temperatuur de eerste dag een paar keer te meten.

Als de temperatuur te hoog is: haal de kruiken weg of doe het mutsje af en haal eventueel het dekentje weg. Meet na een uur de temperatuur weer, is deze nog boven de 37,5 graden bel ons dan op ons mobiele nummer.

Als de temperatuur te laag is: controleer of de kruiken goed warm zijn, doe een mutsje op en leg een extra dekentje in de wieg. Een andere mogelijkheid is om je kindje uit te kleden en dan bij jezelf op je blote buik te leggen. De baby moet dan wel het mutsje ophouden. Dek jezelf en je kindje wel toe met een dekbed. Meet na een uur de temperatuur en als deze nog te laag is, bel ons dan op ons mobiele nummer.

Wanneer je het niet vertrouwt of advies wilt, mag je ons ook eerst bellen!

Drinken

Wanneer je borstvoeding geeft, mag je het de borst bieden wanneer je kindje smakgeluidjes begint te maken. Het is aan te raden om de eerste dagen na de bevalling het kindje vaak aan te leggen om zo de borstvoeding goed op gang te brengen. Laat in ieder geval nooit langer dan 6 uur tussen de voedingen zitten.

Wanneer je flesvoeding geeft, mag je een fles met 30 cc aanbieden. Je mag op verzoek voeden tussen de 2 en 4 uur. Op de verpakking van de flesvoeding staat hoe je de voeding klaar moet maken. Ook de kraamverzorgster geeft je uitleg over de voeding.

Meestal zijn pasgeboren baby’s de eerste 24 uur misselijk en willen ze niet zo goed drinken. Hier hoef je niet ongerust over te zijn, dat is normaal. Als je het niet vertrouwt, mag je ons gewoon bellen.

Kreunen

Als je kindje harde, kreunende geluiden maakt kan het zijn dat de baby pijn heeft. Bel ons altijd als je kindje kreunt.