Geboorte aangifte

De aangifte van de geboorte moet worden gedaan in de gemeente waar het kind is geboren. Dit moet binnen 3 werkdagen na de bevalling gebeuren. Zaterdagen, zondagen en algemeen erkende feestdagen tellen niet mee voor de aangiftetermijn.

Vaak doet de vader aangifte van de geboorte van het kind, wanneer iemand anders aangifte doet moet diegene aanwezig zijn geweest bij de bevalling.

Degene die de baby gaat aangeven, moet zijn/haar identiteitspapieren meenemen, eventueel het trouwboekje of het bewijs van “het erkennen van de ongeboren vrucht”.

 

In de gemeente Almelo kan ook online aangifte worden gedaan.

  • Beval je in het ziekenhuis, dan kun je online geboorteaangifte doen mét elektronische handtekening. Je hebt de geboorteaangifte dan helemaal binnen 10 minuten geregeld.
  • Wil je de geboorte van je kind in het stadhuis aangeven, dan kun je alsnog eerst online aangifte doen met DigiD. Daarna kom je op afspraak voor geboorteaangifte naar het stadhuis om persoonlijk de handtekening te zetten op de geboorteakte.

 

Geboorte aankondiging
Het grote nieuws vertellen is natuurlijk iets heel moois! Wij vinden het dan ook superleuk om geboortekaartjes te ontvangen. Houd er wel rekening mee dat deze worden opgehangen in de wachtkamer van de praktijk en dus openbaar worden gemaakt.