Verwacht verloskundigen
Angelique Dijkers

Angelique Dijkers

Mijn naam is Angelique Dijkers, ik ben getrouwd en heb een dochter.

In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool. Ik heb daarna een paar maanden in Dordrecht gewerkt en ben in november 1994 in Wierden terechtgekomen. Daar heb ik een paar jaar samengewerkt met Dini Meijer, een begrip in Wierden in die tijd, en heb daarna 5 jaar solo gewerkt. Dit was nog in het tijdperk voor de mobiele telefoon en computer, als er een bevalling was tijdens het spreekuur deed je gewoon een briefje op de deur dat het spreekuur niet doorging, dat zou nu niet meer kunnen.  Uiteindelijk veranderde er veel in verloskundigenland en werd het ondoenlijk om 24 uur per dag beschikbaar te zijn en daarnaast je praktijkvoering , vergaderingen e.d. te doen. Mijn praktijk in Wierden en de praktijk van Chantal Quaink in Vriezenveen hebben we toen samengevoegd, sinds die tijd zijn we een groepspraktijk voor verloskundigen zorg in de gemeenten Twenterand en Wierden.

Vanaf 1 februari 2015 zijn we in een iets andere samenstelling verdergegaan onder de naam: Verwacht! Het is erg fijn om samen te werken met collega’s die dezelfde visie hebben op de verloskundige zorg en op wie je kunt vertrouwen, iets wat in ons vak erg belangrijk is. Bovendien krijgt de cliënt altijd een bekende verloskundige aan het bed, ook als er 2 ( of soms 3)bevallingen tegelijk zijn.

Het blijft nog steeds bijzonder om mensen te begeleiden tijdens een speciale periode in hun leven. Geen enkele zwangerschap of bevalling is hetzelfde en dat maakt het werken zo leuk.

Chantal Quaink

Mijn naam is Chantal Quaink, ik ben nog een jong bloempje maar zit toch al 19 jaar in het vak. Als kind wilde ik graag kraamverzorgster worden, uiteindelijk is het verloskundige geworden. Vanaf 1998 werk en woon ik in Vriezenveen. Door de goede band met de ooievaar , die hier regelmatig overheen vliegt en langs komt, hebben Hans en ik 5 kinderen namelijk twee jongens en drie meiden. Je snapt natuurlijk wel dat het voor mijn collega’s moeilijk was om mij te evenaren. Ik hou erg van gezelligheid, mensen om me heen en …… koffie drinken (dit komt in mijn werk goed van pas!!)

Verloskunde is het leukste beroep ter wereld. Het is heel bijzonder om mensen te begeleiden tijdens de mooiste gebeurtenis in hun leven. Door de nieuwe samenstelling van onze verloskundigenpraktijk VERWACHT! staan alle neuzen weer dezelfde kant op. We staan daardoor sterk en kunnen als team/praktijk alle veranderingen binnen de verloskunde aan, zodat de zwangere en haar partner die kwaliteit van zorg krijgen die ze verdienen.

Ik hoop met veel plezier nog vele jaren in Twenterand-Wierden te mogen werken.

Chantal Quaink
Josien Vrielink

Josien Vrielink

Ik ben Josien Vrielink. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 4 jaar.

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade. Na mijn opleiding ben ik een aantal jaar gaan waarnemen in verschillende verloskundigenpraktijken in Twente, waaronder praktijk Twenterand- Wierden. Ik heb ook nog een tijdje in het ziekenhuis in Almelo gewerkt.
Vanaf 2007 ben ik maat geworden in verloskundigenpraktijk Twenterand- Wierden. En vanaf 1 februari 2015 hebben we een nieuwe, frisse start gemaakt onder de naam Verwacht!.

Ik vind mijn werk fantastisch omdat iedere dag weer anders is. Als je de dienst in gaat weet je nooit wat er komt. Je komt bij veel mensen thuis en iedereen reageert anders. In Nederland mogen vrouwen zelf beslissen hoe en waar ze willen bevallen, dit is echt uniek. Ik denk dat het enorm belangrijk is dat vrouwen zich op hun gemak voelen en hun eigen keuzes kunnen maken tijdens hun zwangerschap en bevalling. Ik hoop dat aanstaande moeders vol vertrouwen in hun eigen lijf en in hun verloskundige, de zwangerschap, bevalling en kraamtijd tegemoet gaan. Het blijft heel bijzonder om aanstaande ouders te mogen begeleiden in een belangrijke en intieme periode van hun leven.

Ik hoop dat wij aan de verwachtingen van vele ouders kunnen voldoen en dat moeders en vaders met een warm gevoel terug kijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd bij ons in de praktijk.

Yvonne Rutgers

Mijn naam is Yvonne Rutgers. Ik woon samen met mijn vriend in Enter. Sinds juni 2016 zijn wij trotse ouders van een zoon!

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Groningen. Mijn eindstage heb ik bij verloskundigenpraktijk Twenterand-Wierden gedaan en sindsdien ben ik hier blijven hangen. Tussendoor heb ik in meerdere praktijken waargenomen, maar tijdens vakanties of zwangerschapsverloven mocht ik altijd terug komen bij deze fijne en gezellige praktijk. Sinds een aantal jaar ben ik vaste waarneemster, eerst bij verloskundigenpraktijk Twenterand-Wierden en nu bij verloskundigenpraktijk Verwacht! Dus je kunt wel stellen dat ik hier helemaal op m’n plek zit!
 Het werken als verloskundige vind ik erg bijzonder en afwisselend. Iedere zwangerschap en bevalling verloopt weer anders. De geboorte van een kind is ontzettend speciaal en ik wil me er graag voor inzetten om dit voorspoedig te laten verlopen. Verder vind ik het belangrijk dat ouders goed kunnen terugkijken op deze bijzondere tijd in hun leven.

Ik wens iedereen een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Yvonne Rutgers
Janneke Kreijkes

Janneke Kreijkes

Mijn naam is Janneke Kreijkes, getrouwd met Daan en sinds mei 2017 de troste ouders van een dochter.  Vanaf de middelbare school wist ik dat ik graag verloskundige wilde worden. Na mijn afstuderen aan de academie in Groningen ben ik als waarneemster begonnen in Hengelo. Begin 2015 vroeg Verwacht! mij om aantal diensten tijdens de vakantieperiode(s) op te vangen. Dit ‘beviel’ zo goed dat ik sinds mei 2016 volledig hier ben komen werken.
Het mooie van verloskundige zijn is dat je steeds weer opnieuw het vertrouwen krijgt om cliënten te mogen begeleiden bij een van de meest bijzondere gebeurtenissen van het leven. Juist omdat mensen en verloop van zwangerschap, bevalling en kraambed verschillend zijn, maakt het werk afwisselend en speciaal. Tijdens mijn werk ontdek ik steeds weer en steeds meer hoe wonderlijk het ontstaan van nieuw leven is! Het is dan ook echt genieten wanneer je bijvoorbeeld ’s nachts in het donker voldaan naar huis rijdt met de gedachte dat een gezin heel gelukkig is geworden!
Vol enthousiasme hoop ik er samen met mijn collega’s en jullie een mooie tijd van te maken!

Gerda Marsman

Mijn naam is Gerda Marsman, ik ben getrouwd en we hebben 4 kinderen,2 meisjes en 2 jongens, samen wonen we in Vriezenveen.

Ik ben begin 2011 begonnen als assistente in de praktijk Twenterand-Wierden sinds 1 februari 2015 zijn we verder gegaan onder de naam VERWACHT!. Ik geniet altijd van mijn werk, het is mooi om aanstaande ouders vanaf de 1e afspraak naar het ouderschap toe te zien groeien. Ik hoop nog veel jaren in deze gezellige praktijk VERWACHT! te werken.

Gerda Marsman
Anna Hansté-Echtermeijer

Anna Hansté-Echtermeijer

Mijn naam is Anna Hansté-Echtermeijer en graag stel ik mij aan jullie voor. Ik ben getrouwd met Ivo en samen hebben we vier kinderen; drie dochters en een zoon. We wonen in het mooie Vasse en zijn in het weekend vaak te vinden in het natuurgebied ‘Springendal’. Lekker samen op pad en gewoon genieten van de kleine dingen is een beetje ons ‘levensmotto’.

In het nieuwe jaar ben ik als Praktijkassistente een nieuw gezicht voor jullie bij Verloskundigenpraktijk Verwacht! Ik zie er ontzettend naar uit en sta jullie graag te woord met al jullie vragen in deze bijzondere periode.

Ik zal werkzaam zijn op de dinsdag en donderdag, zowel in Vriezenveen als in Wierden. Op deze dagen zien jullie me achter de balie of krijgen jullie me aan de telefoon wanneer jullie de praktijk bellen met vragen of om een afspraak te maken en/of te wijzigen. Indien er gebeld wordt voor meer inhoudelijke vragen over uw zwangerschap, dan gaat dit altijd in overleg met de dienstdoende verloskundige.

Zelf heb ik mogen ervaren hoe belangrijk het is om tijdens de zwangerschap goed te worden begeleid. Verloskundigenpraktijk Verwacht! is een praktijk met veel deskundigheid en professionaliteit en waar ook goede kwalitatieve zorg wordt verleend. Afgelopen maand heb ik een kijkje achter de schermen mogen nemen en de laagdrempeligheid en de persoonlijke benadering is heel bijzonder te noemen. Ik ben er trots op om onderdeel te mogen zijn van dit team.

Graag tot ziens in de praktijk.

Elke Kamphuis

Hallo allemaal! Ik ben Elke Kamphuis en woon samen met Michel en onze 3 schatten van kinderen in Tubbergen. Sinds 2017 maak ik als praktijkassistente onderdeel uit van Verwacht! Iets wat ik super leuk vind, alle zwangerschappen zijn bijzonder en verdienen een fijne begeleiding. Ik kom uit de communicatiewereld en heb veel affiniteit met baby’s, kinderen en onze doelgroep, (aanstaande) moeders. In mijn vrije tijd maak ik samen met mijn zus illustraties over het moederschap, een uit de hand gelopen hobby. Daarnaast houd ik me bij Verwacht ook bezig met de website en social media. Interactie en goed contact met de zwangere vinden we heel belangrijk, dus schroom vooral niet ons te benaderen als je vragen of ideeën hebt!

Tot ziens in de praktijk. Ik hoop met jullie heel veel mooie momenten te mogen meemaken! 

Elke Kamphuis
Neem contact met ons op

Laat uw bericht achter

Start typing and press Enter to search