foti
angelique-verwacht

Angelique Dijkers

Mijn naam is Angelique Dijkers, ik ben getrouwd en heb een dochter.

In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Vroedvrouwenschool. Ik heb daarna een paar maanden in Dordrecht gewerkt en ben in november 1994 in Wierden terechtgekomen. Daar heb ik een paar jaar samengewerkt met Dini Meijer, een begrip in Wierden in die tijd, en heb daarna 5 jaar solo gewerkt. Dit was nog in het tijdperk voor de mobiele telefoon, computer en echo. Wanneer er een bevalling was tijdens het spreekuur deed je gewoon een briefje op de deur dat het spreekuur niet doorging. Dat zou nu niet meer kunnen.  Uiteindelijk veranderde er veel in verloskundigenland en werd het ondoenlijk om 24 uur per dag beschikbaar te zijn en daarnaast je praktijkvoering , vergaderingen e.d. te doen. Mijn praktijk in Wierden en de praktijk van Chantal Quaink in Vriezenveen hebben we toen samengevoegd, sinds die tijd zijn we een groepspraktijk voor verloskundige zorg in verschillende gemeentes.

Het is erg fijn om samen te werken met collega’s die dezelfde visie hebben op de verloskundige zorg en op wie je kunt vertrouwen, iets wat in ons vak erg belangrijk is. Voor de cliënt is het fijne van een groepspraktijk dat de achterwacht binnen de praktijk geregeld is, je krijgt altijd een bekende verloskundige aan het bed, ook als er 2 ( of soms 3)bevallingen tegelijk zijn.

Het blijft nog steeds bijzonder om mensen te begeleiden tijdens een speciale periode in hun leven. Geen enkele zwangerschap of bevalling is hetzelfde en dat maakt het werken zo leuk.

Chantal Quaink

Mijn naam is Chantal Quaink, ik ben nog een jong bloempje maar zit toch al 19 jaar in het vak. Als kind wilde ik graag kraamverzorgster worden, uiteindelijk is het verloskundige geworden. Vanaf 1998 werk en woon ik in Vriezenveen. Door de goede band met de ooievaar , die hier regelmatig overheen vliegt en langs komt, hebben Hans en ik 5 kinderen namelijk twee jongens en drie meiden. Je snapt natuurlijk wel dat het voor mijn collega’s moeilijk was om mij te evenaren. Ik hou erg van gezelligheid, mensen om me heen en …… koffie drinken (dit komt in mijn werk goed van pas!!)

Verloskunde is het leukste beroep ter wereld. Het is heel bijzonder om mensen te begeleiden tijdens de mooiste gebeurtenis in hun leven. Door de nieuwe samenstelling van onze verloskundigenpraktijk VERWACHT! staan alle neuzen weer dezelfde kant op. We staan daardoor sterk en kunnen als team/praktijk alle veranderingen binnen de verloskunde aan, zodat de zwangere en haar partner die kwaliteit van zorg krijgen die ze verdienen.

Ik hoop met veel plezier nog vele jaren in Twenterand-Wierden te mogen werken.

chantal-verwacht
josien-verwacht

Josien Vrielink

Ik ben Josien Vrielink. Ik ben getrouwd en heb een dochter.

In 2004 ben ik afgestudeerd als verloskundige  aan de Vroedvrouwenschool in Kerkrade. Daarna heb ik de basisopleiding echoscopie gedaan en sinds 2015 maak ik, samen met Chantal, ook 20 weken echo’s binnen de praktijk.

Ik vind mijn werk fantastisch omdat iedere dag weer anders is. Als je de dienst in gaat weet je nooit wat er komt. Je komt bij veel mensen thuis en iedereen reageert anders. In Nederland mogen vrouwen zelf beslissen hoe en waar ze willen bevallen, dit is echt uniek. Ik denk dat het enorm belangrijk is dat vrouwen zich op hun gemak voelen en hun eigen keuzes kunnen maken tijdens hun zwangerschap en bevalling. Ik hoop dat aanstaande moeders vol vertrouwen in hun eigen lijf en in hun verloskundige, de zwangerschap, bevalling en kraamtijd tegemoet gaan. Het blijft heel bijzonder om aanstaande ouders te mogen begeleiden in een belangrijke en intieme periode van hun leven.

Ik hoop dat wij aan de verwachtingen van vele ouders kunnen voldoen en dat moeders en vaders met een warm gevoel terug kijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd bij ons in de praktijk.

Yvonne Rutgers

Mijn naam is Yvonne Rutgers.  Samen met Rob woon ik in Enter en zijn wij trotse ouders van 2 jongens!

In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Groningen. Mijn eindstage heb ik bij verloskundigenpraktijk Twenterand-Wierden gedaan en sindsdien ben ik hier blijven hangen. Tussendoor heb ik in meerdere praktijken waargenomen, maar tijdens vakanties of zwangerschapsverloven mocht ik altijd terug komen bij deze fijne en gezellige praktijk. Sinds een aantal jaar ben ik vaste waarneemster, eerst bij verloskundigenpraktijk Twenterand-Wierden en nu bij verloskundigenpraktijk Verwacht! Dus je kunt wel stellen dat ik hier helemaal op m’n plek zit!
 Het werken als verloskundige vind ik erg bijzonder en afwisselend. Iedere zwangerschap en bevalling verloopt weer anders. De geboorte van een kind is ontzettend speciaal en ik wil me er graag voor inzetten om dit voorspoedig te laten verlopen. Verder vind ik het belangrijk dat ouders goed kunnen terugkijken op deze bijzondere tijd in hun leven.

Ik wens iedereen een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

yvonne-verwacht

Kim Zandbergen

Ik ben Kim Zandbergen, 33 jaar en woon samen met mijn man en kinderen (Jip en Suus) in Vroomshoop.
Al ruim 10 jaar werk ik met veel plezier en passie als verloskundige. Grotendeels van deze jaren heb ik in het ziekenhuis in Hardenberg gewerkt.  Sinds 2021 werk ik bij Verwacht! De praktijk in de regio waarin ik geboren en getogen ben en waar ik grotendeels mijn stages tijdens de opleiding heb gevolgd (met veel plezier).

Ik kijk er naar uit om jullie als zwangeren en partner te begeleiden bij het meest bijzondere proces in het leven.
Tot snel!

Hieke Aman

Mijn naam is Hieke Aman, ik ben 25 jaar en woon in Vriezenveen.
Vorig jaar juli ben ik afgestudeerd als verloskundige en heb daarna in Rijssen gewerkt. Sinds januari 2022 werk ik als verloskundige bij Verwacht! Jullie kunnen mij tegenkomen op het spreekuur en tijdens kraamvisites en ook tijdens bevallingen.
Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en om jullie te mogen begeleiden bij dit bijzondere moment in jullie leven!

Lotte Borkent

Hi, ik ben Lotte Borkent. 22 jaar en ik woon in Daarle. Ik heb de opleiding in Maastricht gevolgd en ik mag me sinds deze maand verloskundige noemen. Voor mijn afstudeerstage heb ik stage gelopen bij Verwacht! De praktijk in de regio waar ik geboren en getogen ben. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan bij Verwacht!

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten en begeleiden.
Groetjes Lotte

Marleen te Morsche-Meijerink

Mijn naam is Marleen te Morsche en ik stel me graag aan jullie voor. Ik ben getrouwd met Ronald en zijn woonachtig in Vriezenveen. We hebben samen 2 kinderen; Lenn en Laure.

Ik heb het echt ontzettend naar mijn zin als Praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk Verwacht. We zijn een heel fijn team en werken goed samen.  Tijdens mijn werkdagen neem ik zoveel mogelijk werk uit handen van de verloskundigen, zodat zij zich echt kunnen richten op de zorg voor de cliënten.

Gerda Marsman

Mijn naam is Gerda Marsman, ik ben getrouwd en we hebben 4 kinderen,2 meisjes en 2 jongens, samen wonen we in Vriezenveen.

Ik ben begin 2011 begonnen als assistente in de praktijk Twenterand-Wierden sinds 1 februari 2015 zijn we verder gegaan onder de naam VERWACHT!. Ik geniet altijd van mijn werk, het is mooi om aanstaande ouders vanaf de 1e afspraak naar het ouderschap toe te zien groeien. Ik hoop nog veel jaren in deze gezellige praktijk VERWACHT! te werken.

gerda-verwacht

Alien Winkel

Mijn naam is Alien Winkel en ik werk sinds 2020 als praktijkassistente met heel veel plezier bij Verwacht! Ik ben getrouwd met Erik en we zijn ouders van 2 jongens en een meisje. Uit ervaring weet ik dus hoe belangrijk het is om een goede begeleiding te krijgen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. Daarvoor zit je bij Verwacht! zeker goed. Ik hoop jullie snel een keer te spreken aan de telefoon of aan de balie!