Vervolgcontroles

Wanneer vinden de vervolgcontroles plaats?
Tijdens de zwangerschap kom je gemiddeld tussen de 10 en 12 keer naar onze praktijk, afhankelijk van hoe het gaat tijdens de zwangerschap. In het begin van de zwangerschap zit er wat meer tijd tussen de controles, aan het eind van de zwangerschap zien we je elke week.

Waar vinden de controles plaats?
Als het een controle zonder echo is dan kun je een afspraak maken op elke locatie waar we spreekuur hebben, te weten: Almelo, Enter, Den Ham, Vroomshoop, Vriezenveen, Westerhaar en Wierden. Is het een controle met een echo dan kun je in Almelo, Vriezenveen of Wierden komen.

Wat doen we?
Tijdens de controles bespreken we het verloop van je zwangerschap en proberen we je vragen te beantwoorden. We geven je informatie over borst- en flesvoeding en we helpen je om je voor te bereiden op de bevalling.

De onderzoeken die we verder tijdens elke controle uitvoeren zijn:

  • Meting van je bloeddruk
  • Uitwendig onderzoek van je buik om de groei van je baby te kunnen beoordelen, later in de zwangerschap kunnen we ook de ligging bepalen
  • Luisteren naar de harttonen van je baby met een doptone
  • Op indicatie controleren we je urine.

Waarvoor dienen de vervolgcontroles?
De zwangerschapscontroles dienen om te beoordelen of je zwangerschap normaal (fysiologisch)verloopt. Zo nodig zullen we de zwangerschapsbevindingen binnen ons team van verloskundigenpraktijk Verwacht! bespreken en eventueel aanvullend onderzoek doen zoals laboratoriumonderzoek of een echo. Indien nodig zullen we overleggen of verwijzen naar de huisarts of gynaecoloog.

Verder is er de mogelijkheid om naar ons doptone spreekuur te komen.

Doptone spreekuur ; 

*Vanwege Corona, is dit spreekuur komen te vervallen. Mocht je tussen de controles in ongerust zijn neem dan altijd contact met ons op*