Vervolgcontroles

Wanneer vinden de vervolgcontroles plaats?
Tijdens de zwangerschap kom je gemiddeld tussen de 10 en 12 keer naar onze praktijk, afhankelijk van hoe het gaat tijdens de zwangerschap. In het begin van de zwangerschap zit er wat meer tijd tussen de controles, aan het eind van de zwangerschap zien we je elke week.

Waar vinden de controles plaats?
Als het een controle zonder echo is dan kun je een afspraak maken op elke locatie waar we spreekuur hebben, te weten: Almelo, Enter, Den Ham, Vroomshoop, Vriezenveen, Westerhaar en Wierden. Is het een controle met een echo dan kun je in Almelo, Vriezenveen of Wierden komen.

Wat doen we?
Tijdens de controles bespreken we het verloop van je zwangerschap en proberen we je vragen te beantwoorden. We geven je informatie over borst- en flesvoeding en we helpen je om je voor te bereiden op de bevalling.

De onderzoeken die we verder tijdens elke controle uitvoeren zijn:

  • Meting van je bloeddruk
  • Uitwendig onderzoek van je buik om de groei van je baby te kunnen beoordelen, later in de zwangerschap kunnen we ook de ligging bepalen
  • Luisteren naar de harttonen van je baby met een doptone
  • Op indicatie controleren we je urine.

Waarvoor dienen de vervolgcontroles?
De zwangerschapscontroles dienen om te beoordelen of je zwangerschap normaal (fysiologisch)verloopt. Zo nodig zullen we de zwangerschapsbevindingen binnen ons team van verloskundigenpraktijk Verwacht! bespreken en eventueel aanvullend onderzoek doen zoals laboratoriumonderzoek of een echo. Indien nodig zullen we overleggen of verwijzen naar de huisarts of gynaecoloog.

Verder is er de mogelijkheid om naar ons doptone spreekuur te komen.

Doptone spreekuur

Wat is een doptone?
Een doptone is een apparaat waarmee we naar de harttonen van de baby luisteren via jouw buik.

Wanneer luisteren?
We luisteren bij iedere zwangerschapscontrole en tijdens de bevalling naar de hartslag van jullie kindje. Met de doptone horen we of de frequentie en regelmaat van de hartslag van de baby goed is.

Wat is het doptone spreekuur?
Dit is een inloopspreekuur waarbij je langs kunt komen om even naar de hartslag van je baby te luisteren, vanaf 14 weken zwangerschap. Veel vrouwen vinden het fijn om de hartslag van hun kindje te horen, met name in de periode dat ze de baby nog niet voelen bewegen. Maar ook later in de zwangerschap vinden sommige zwangeren het leuk om even naar hun baby te luisteren. Je hoeft hier dus geen afspraak voor te maken, je kunt zo binnenlopen.

Wanneer is het doptone spreekuur?
Dit inloopspreekuur is op maandagmiddag in onze praktijk in Vriezenveen van 16.30 tot 17.00 uur en op dinsdagmiddag op onze locatie in Wierden van 16.30 tot 17.00 uur.

Tussendoor
Mocht je tussen de controles in ongerust zijn neem dan altijd contact met ons op.

Neem contact met ons op

Laat uw bericht achter

Start typing and press Enter to search